Hoppa till sidans innehåll

Löpning


Klubben arrangerar löpträning i grupper med olika ambitioner flera gånger i veckan. OBS, under sommaren ändras samlingsplatserna för måndags och onsdagsträningarna. Se nyheter, kalender och Facebook-grupper för detaljer.

Måndag: Löpträning Råda 18.00
Intervallträning i 4-6 olika grupper (1-5, långsam till snabb, ca 6:30 min/km – 4 min/km, Nybörjargrupp). Mer om träningsinnehåll här. 

En nybörjargrupp finns under tio tillfällen vår och höst.

Våren 2017 startar vi en nybörjargrupp "Lidköping på fötter" måndagen den 3 april och avslutas måndagen den 5 juni.

Vi har två grupper för barn/ungdomar. Ansvariga är Alexandra och Jens Fast. Föranmälan krävs och föräldrar behöver delta som ledare någon gång per termin. Information kommer också att finnas på Facebooksidan; Löpträning Ungdom Lidköping

 

Onsdag: Löpträning Arenan 18.30
Vi kör vårt distanspass (9-16 km) Samling vid Arena-entrén. Hoppas att vi kan få minst två grupper, 4:30--5:00 samt 5:30-6:00 min/km. För er som tycker att 12-16 km är på tok för långt så går det utmärkt att korta av rundan, fråga oss andra innan så ger vi tips om genvägar.

 

Lördag: Löpträning 09:00
Trailpass Rådåsgården

Vi springer en slinga i skogen som i sin helhet är ca 12 km men går att korta av vid flera tillfällen. Vanligast är att löparna springer mellan 8-12 km beroende på sin träningsstatus.

 

Nybörjargrupp

Det kan vara svårt att komma igång på egen hand. Därför erbjuder vi i LVSK en grupp för dig som vill börja springa. Gruppen är tänkt för rena nybörjare, och du får under tio veckor hjälp med teori, ledarledda övningar och ett träningsprogram att följa.

Målet är att du skall upptäcka tjusningen med löpning och löpträning i grupp men även att du skall kunna medverka vid klubbens träningar under veckorna.

 

Långpass

Långpass aviceras på facebook-gruppen, Löpträning i Lidköping.

 

Tävlingar

Klubbens löpare deltager vid flertal tävlingar under säsongen både lokala i närområdet, andra delar av sverige samt internationellt. Den tävling med störst antal deltagare från klubben är GöteborgsVarvet.

Information om klubben tävlingsprogram finns här och om reglerna för ersättningar finns här.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer, kontakta

Classe Ekberg, This is a mailto link, 070-9315038

Thomas Svanström, This is a mailto link,  070-9102412

Uppdaterad: 2017-06-27 21:49
Skribent: Thomas Svanström

Välkommen till Rådåsgården

Rådåsgården

Banner_rund

Klubbens huvudsponsorer:

 Bahco Cup

                                     Destination Läckö-Kinnekulle

Postadress:
Lidköpings VSK - Orientering
Rådåsgården Råda
53196 Lidköping

Kontakt:
Tel: 0510-14324
E-post: This is a mailto link

Se all info