Hoppa till sidans innehåll

Information om skidspåren

08 JAN 2010 16:10
Viktig information angånde skidspåren i Lidköpings kommun.
  • Uppdaterad: 22 OKT 2011 14:02

Lidköpings Kommun har ansvar för Motionsspåren (och då även Skidspåren) i Råda och på andra platser i kommunen. Ansvaret ligger hos Samhällsbyggnad men underhåll och spårning utförs av Fritid. Vi ifrån Lidköpings VSK för en dialog med kommunen där vi framför önskemål. Som alltid så finns det dock begränsade resurser. Därför kommer skidspåren att prioriteras enligt följande:

1. Råda, Elljusspåret. Här försöker vi att både ha spår för klassiskt och en bädd för skejt. Bättring av utsatta partier görs med hjälp av bandysnö som körts upp till Råda Vy. Om det blir töväder så är tanken att denna snö skall kunna köras ut på övre halvan av elljusspåret.

2. Råda, 5- och 10 km. Detta spåras med skoter och underhålls då det finns tillräckligt med snö. Vissa utsatta partier kommer ev. med hjälp av frivilliga att skottas. Vi försöker också att få tillstånd av markägare att ta ner träd och grenar som hindrar snön.

3. Övriga skidspår inom kommunen.

Jag är övertygad om att vi tillsammans kan göra mycket för att få bra skidspår! Om du kan tänka dig att vid behov ställa upp och hjälpa till med ev. skottning så får du gärna kontakta mig, This is a mailto link. Detsamma gäller om du har synpunkter eller klagomål. Kontakta mig så kan jag framföra det till kommunen.

Till sist en vädjan: GÅ ELLER SPRING INTE I SKIDSPÅREN, (GÄLLER ÄVEN SKEJTSPÅRET).

Skribent: Jan-Eric Thelin

Välkommen till Rådåsgården

Rådåsgården

Banner_rund

Klubbens huvudsponsorer:

 Bahco Cup

 

Destination Läckö-Kinnekulle

 

Postadress:
Lidköpings VSK - Orientering
Rådåsgården Råda
53196 Lidköping

Kontakt:
Tel: 051014324
E-post: This is a mailto link

Se all info