Hoppa till sidans innehåll

Rådåsgården öppnar igen!

26 MAJ 2009 08:14
Torsdagen den 28 maj öppnar Rådåsgården med omklädningsrum, duschar och bastu igen. Öppettider vardagar 10-21, helger 9-18. Stort tack till Sam & co för deras fina arbete!
  • Uppdaterad: 22 OKT 2011 14:02

Hej!

När Rådåsgården öppnar på torsdag, är det efter den största reparationen sedan huset byggdes i början av 80-talet. Det är framför allt värme- och ventilationsanäggningen, som blivit föråldrad och oekonomisk. Vi har installerat ett helt nytt ventilationsaggregat, som kommer att få en modern styr- och reglerutrusning, där bl. a. koldioxidhalten kommer att styra aggregatet.

De gamla utslitna elradiatorerna har skrotats och vattenburet värmesystem har installerats. Värmen hämtas från berggrunden genom två borrhål, som sträcker sig över 180m ned i marken, därav mer än 140 m i berg! En värmepump omvandlar värmen i vattnet till lämplig radiatortemperatur och värmer även varmvattnet. För att utjämna behovet har en ackumulatortank installerats. 

Allt detta kostar omkring 700 000:- . Tack vare ett generöst bidrag från Sparbanksstiftelsen på 500 000:-, kan vi genomföra reparationen utan att det blir särskilt betungande för klubben. Vi räknar med att energikostnaden kommer att sjunka avsevärt.

Ansvarig för genomförandet har varit Sam Andersson. Sam har utfört ett jättearbete med gott stöd från många klubbmedlemmar. Tack vare detta ideella arbete har kostnaderna kunnat hållas nere.

Sam har med sina medhjälpare även utfört en allmän översyn och uppsnyggning av vårt hus. Se dig omkring, så skall du säkert märka skillnaden! Skänk då också en tacksamhetens tanke till dem, som lagt ned så mycket arbete för att genomföra allt detta! Låt oss glädjas åt alla entusiaster vi har i vår klubb, som ställer upp när det behövs!

Tore Nylén, ordf.

Skribent: Jan-Eric Thelin

Välkommen till Rådåsgården

Rådåsgården

Banner_rund

Klubbens huvudsponsorer:

 Bahco Cup

 

Destination Läckö-Kinnekulle

 

Postadress:
Lidköpings VSK - Orientering
Rådåsgården Råda
53196 Lidköping

Kontakt:
Tel: 051014324
E-post: This is a mailto link

Se all info