Hoppa till sidans innehåll

Sommarorientering 2011

13 JUN 2011 07:56
Läs om orienteringsaktiviteter i sommar
  • Skapad: 13 JUN 2011 07:56

SOMMARORIENTERING 2011

 

Måndagsträningarna med löpning tempo – styrka fortsätter hela sommaren. Under de veckor när Rådåsgården är stängd (1 juli-7 augusti) har vi måndagsträningen ute i Sjölunda, annars träffas vi i Råda som vanligt. Passar från ålder ca 13 år och uppåt.

 

Tisdag 14 juni springer vi kretsstafett som Istrums SK arrangerar. Tisdagen därefter, 21 juni, har vi sommartävling på Kutmaningen.

 

19-23 juni är det läger för 13-18-åringar, O-camp. 27-30 juni är det SOL-skola för yngre och nybörjare.  

 

5-kvällars är träningsorienteringar där kretsens klubbar (Lidköpings VSK, IK Gandvik, Istrums SK, Ryda SK, Främmestads IK, OK OK Klyftamo) besöker varandra. I år är det 30 juni, 5 juli, 7 juli, 12 juli och 14 juli. Där finns en lätt bana, svårighet ungefär HD 10, och tre medelsvåra/svåra banor ca 3, 5 och 8 km långa. Kostnad 30 kr per träning.

 

28 juni åker vi, så många av klubbens medlemmar som bara kan, till klubbmatchen. IK Gandvik, Ryda SK och LVSK tävlar, det finns lätt och svår bana och olika banlängder att välja på. Alla som klarar sin bana plockar poäng till klubben. Akron sponsrar tävlingen med korv och bröd till alla. Här avgörs också årets klubbmästerskap.

 

24-29 juli går O-ringen av stapeln i Söderhamn och 5 augusti är det dags för U10-mila-stafetten i Sätila. Från och med augusti är tävlingssäsongen igång igen.

 

Vår egen klubb är en av arrangörerna av DM medel och stafett 28-29 augusti. Funktionärer behövs, och vi räknar med att alla våra ungdomar upp t o m 16 år springer tävlingen, som går i Järpåsskogen. Lätta banor för nybörjare finns.

 

16 augusti arrangerar Istrums SK kretssprint.

 

Naturpasset orientering finns tillgängligt hela sommaren för den som vill träna på egen hand – 45 kontroller i Råda, Ågårdsskogen och Kartåsen. Kostar 60 kr och köps bl a på Rådåsgården. Naturpasset Råda vy, temaleder, finns kvar sen förra året. I år finns också ett fotopass för promenad inne i Lidköping.

 

För att få in pengar till klubben har vi dels ett städuppdrag helgen 11-12 juni, dels gör vi en inventering söndag 28 augusti.

 

17 augusti startar vi höstens träning för alla nivåer, från nybörjare och uppåt.

 

Mer information finns på klubbens hemsida och på arrangörsklubbarnas hemsidor. Följ även epostutskicken, så missar du inga nya eller ändrade träningar! Det kan dyka upp saker under sommaren!

 

GLAD SOMMAR!

Skribent: Anna-Lena Svensson

Välkommen till Rådåsgården

Rådåsgården

Banner_rund

Klubbens huvudsponsorer:

 Bahco Cup

 

Destination Läckö-Kinnekulle

 

Postadress:
Lidköpings VSK - Orientering
Rådåsgården Råda
53196 Lidköping

Kontakt:
Tel: 051014324
E-post: This is a mailto link

Se all info