Hoppa till sidans innehåll

Löpare i Fädrens spår…Ultravasan och Vasastafetten mellan Sälen och Mora

24 AUG 2015 21:19
I lördags så var det återigen dags för löparna att ta sig från Sälen till Mora, ett par valde att springa hela distansen andra valde att dela upp den på tio personer, stafett.
  • Skapad: 24 AUG 2015 21:19

Sälen - Mora visade upp dig bästa sommarvädret, dock kanske inte det bästa för löparna men väl för de som ivrigt väntade på att få springa just sin sträcka eller som tog igen sig efter sin genomförda sträcka.

 

Fredagskvällen ägnades åt de sista förberedelserna över transportlogistiken och vem som springer vilken sträcka, lämnas och hämtas av vilken bil och förare.

 

Väl på tävlingsdagen så startade Vasastafetten kl 09:00 och loppet var igång, tjusningen med stafetten är att laget kan följa sina löpare genom loppet vid varje växlingskontroll.

De första fem sträckorna är alla mellan 9 och 15 km för att därefter bli kortare, ner mot 4,7 km. Taktiken är viktig över vem som springer vilken sträcka för att laget skall bli så jämt som möjligt. LVSK's lag öppnar alla med bra tider på första sträckan men efter det så blir det av naturliga skäl spridning mellan lagen. - Vi är ju med första gången och då får vi lära oss hur det här går till, kommenterar en av tjejerna i LVSK lag 3, men nästa år då är vi tillbaka med årets lopp som erfarenhet!

 

För ultralöparna startade dagen tidigt med start i Sälen redan kl 05:00 till +5 grader, men redan efter ett par kilometer så var kroppsvärmen till det normala igen berättar Helen senare under kvällen när loppet summeras. - Det bästa var när man genom skogen såg den underbara soluppgången, kommenterar Inge efter dagens upplevelser.

 

För stafettlöparna så ägnas kvällen och att summera varandras löparsträckor med tider och svårighetsgrad, olika upplevelser med olika perspektiv från samma tävling.

Tjusningen med Vasastafetten är att det är ett lag som tävlar tillsammans utifrån ett gemensamt mål men med individuella prestationer som till slut blir ett gemensamt resultat.

 

Det alla var överens om efter lördagens lopp är att nästa år är Lidköpings VSK tillbaka med löpare för att utmana i Gustav Vasas spår igen, förhoppningsvis med ytterligare löpare i Ultravasan och med fler lag i Vasastafetten!

 

Resultat för löparna i Lidköpings VSK

Ultravasan

Helen Sandberg - 10:49:39, total plac dam 65, plac åldersklass 8

Inge Assarsson - 09:16:40, total plac herr 213, plac ålderklass 37

 

Vasastafetten

Lidköpings VSK lag 1 Mixed - 06:13:55, plac 7 av 308

Lidköpings VSK lag 2 Mixed - 07:15:30, plac 31 av 308

Lidköpings VSK lag 3 Dam - 08:19:18, plac 16 av 44

 

LVSK Vasastafetten 2015

Skribent: Thomas Svanström

Välkommen till Rådåsgården

Rådåsgården

Banner_rund

Klubbens huvudsponsorer:

 Bahco Cup

 

Destination Läckö-Kinnekulle

 

Postadress:
Lidköpings VSK - Orientering
Rådåsgården Råda
53196 Lidköping

Kontakt:
Tel: 051014324
E-post: kansli@lidkopings-vs...

Se all info