Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

O-Ringen


Varje år åker ett gäng från klubben till årets O-Ringen, ett arrangemang som måste upplevas som orienterare. Passa på att uppleva det hela du också!

 

Läs mer på www.oringen.se. 2018 arrangeras O-Ringen i Örnsköldsvik.

 

O-Ringen är Sveriges största idrottsäventyr och världens största orienteringsfest som avgörs varje år i juli vecka 30, på nya platser år efter år. När tävlingen startade 1965 var det under namnet 5-dagars, och som det namnet antyder är det tävling i fem dagar för deltagarna, med en etapp varje dag men där det sammanlagda resultatet efter hela veckan räknas i tävlingen.

O-Ringen är en mötesplats för runt 15.000 - 20.000 orienterare som tillsammans under tävlingsveckan gör runt 75.000 starter. Deltagarna kommer från hela världen och ett 40-tal nationer brukar vara representerade. Tävlingen är uppdelad i klasser efter ålder och kunnande. Totalt brukar det handla om strax över 100 klasser varje år, från de yngsta i 10-årsklasserna till de verkliga veteranerna i 90-årsklassen.

O-Ringen är i mångt och mycket en stor familjefest. Familjen tillbringar en semestervecka på O-Ringen och alla i familjen kan delta efter sina förutsättningar. Barn, ungdomar och föräldrar träffar gamla kompisar och nya bekantskaper. O-Ringen arrangeras på olika platser år från år. Centrum för tävlingen är en speciellt uppbyggd O-Ringenstad, där tusentals husvagnar och tält ställs upp, liksom all övrig nödvändig infrastruktur i form av servicebyggnader, försäljning och mässor.

Uppdaterad: 29 NOV 2017 17:28 Skribent: Karin Johansson

Välkommen till Rådåsgården

Rådåsgården

imagetw51.png

Klubbens huvudsponsorer:

 Bahco Cup

 

Destination Läckö-Kinnekulle

 

Postadress:
Lidköpings VSK - Orientering
Rådåsgården Råda
53196 Lidköping

Kontakt:
Tel: 051014324
E-post: kansli@lidkopings-vs...

Se all info