Hoppa till sidans innehåll

Börja orientera


Välkommen att börja orientera med oss i Lidköpings Vintersportklubb!

Orientering är en sport och motionsform som passar alla, oavsett ålder, kön, kondition och tidigare erfarenhet! Ett mycket bra sätt att komma ut i naturen, få motion, upplevelser och trivas och umgås med andra.

Till dig som är ny i klubben har vi sammanställt ett informationsblad. Du kan öppna det här.

Klubben har orienteringsträningar varje onsdag under vår och höst. Under vintern tränar vi styrkegympa inomhus samt skidträning ute.

Träningarna börjar kl 18.00 och är på olika platser runt Lidköping. Vissa gånger är det samling för samåkning från Ågårdskogens vårdcentrals parkering. Nybörjarna (från ca 7 år och uppåt) orienterar tillsammans med ledare. För den som är lite
mer van så finns det banor anpassade för olika nivåer och även här finns det ledare som följer med i skogen om så behövs. Även föräldrar är välkomna att prova! Oöm klädsel behövs.

För dig som på egen hand vill ut och prova på orientering finns Naturpasset. Ett antal kontroller i skogarna runt Lidköping sitter ute från maj - oktober.

Vill du lära dig mer teori om orientering finns det mycket information på Svenska Orienteringsförbundets hemsida. https://www.orientering.se/sa-funkar-orientering/

Du som vill får gärna åka med oss till tävlingar. Nästan varje helg under vår och höst är det tävling någonstans i Skaraborg. På tävlingarna finns alltid också banor som passar nybörjare och de som inte vill springa så långt.

 

Kontaktpersoner orientering: Classe Ekberg epost 070-9315038, Anna-Lena Svensson epost 073-2114295

Uppdaterad: 07 AUG 2017 22:54 Skribent: Jan-Eric Thelin

Välkommen till Rådåsgården

Rådåsgården

Banner_rund

Klubbens huvudsponsorer:

 Bahco Cup

 

Destination Läckö-Kinnekulle

 

Postadress:
Lidköpings VSK - Orientering
Rådåsgården Råda
53196 Lidköping

Kontakt:
Tel: 051014324
E-post: kansli@lidkopings-vs...

Se all info