Hoppa till sidans innehåll

Löpning


Intervallträning på måndagar.
Samling 18.00 vid Rådåsgården
Alla grupper samlas vid Rådåsgården. Flaggor finns uppsatta som visar de olika gruppernas samlingsplatser.

Distanslöpning på onsdagar.
Samling vid Sparbanken Lidköping Arena kl. 18.00.

Traillöpning på lördagar.
Start kl. 9.00 från Rådåsgården.

Löppassen annonseras kontinuerligt på Löpträning Lidköping, Facebook.

 

I Lidköpings VSK finner du löparglädje!

Klubben arrangerar löpträning i grupper flera gånger i veckan, året om. Vi har ett varierat utbud i form av intervallträning, distanslöpning och traillöpning. Träningen vänder sig till löpare på alla nivåer. Vi anordnar även så kallade upplevelselöpningar, då vi erbjuder olika distanser i natursköna omgivningar i och omkring Lidköping.

Ingen föranmälan - det är bara att komma!

Under vår och höst finns våra uppskattade barn- och ungdomsgrupper som vänder sig till barn från 6 år och uppåt. Då startar också löpskolan, nybörjargruppen för vuxna nybörjare. Är du nyfiken på löpträning men kanske aldrig tagit ett löpsteg förut, då är du hjärtligt välkommen till nybörjargruppen.

Flera gånger per år anordnar vi långpass där längsta distansen kan vara tre mil. Dessa långpass annonseras på vår facebook sida.

Samlingsplatser

På måndagsträningarna då vi kör intervallträning och har barn-, ungdoms- och nybörjargrupper, samlas vi vid Rådåsgården. Onsdagsdistansen utgår från Sparbanken Lidköping Arena och på lördagarna samlas vi vid Rådåsgården för traillöpning.

Under sommaren kan samlingsplatserna ändras för måndags- och onsdagsträningarna. Håll utkik på förstasidan samt i våra Facebook-grupper.

Måndagar kl. 18.00 Rådåsgården

På måndagarna är det intervallträning där löpning i ett något högre tempo varvas med vila. Vi erbjuder 5 olika grupper där grupp 1 håller det lägsta tempot och grupp 5 håller högst tempo.

Läs mer om måndagsträningen

En nybörjargrupp för vuxna finns under tio tillfällen vår och höst. Gruppen är tänkt för rena nybörjare, och du får under tio veckor hjälp med teori, ledarledda övningar och ett träningsprogram att följa.

Läs mer om nybörjargruppen

Vår och höst har vi också grupper för barn- och ungdomar från 6 år och uppåt. På dessa träningar har vi stöd och hjälp av föräldrarna som behöver delta som hjälpledare någon eller ett par gånger per termin. Vi erbjuder 3 olika grupper där vi utgår från deltagarnas nivå och löparvilja. 

Läs mer om löpträning för barn- och ungdomar

Onsdagar kl. 18.00 Sparbanken Lidköping Arena

På onsdagarna är det distanslöpning där vi springer i ett lugnt, jämt tempo. Vi delar in oss i olika grupper utifrån deltagare och önskemål om tempo och längd. Alla ska ha en löparkompis och vi tittar inte på klockan utan njuter av passet och av sällskapet.

Under några sommarveckor kör vi så kallade upplevelselöningar på onsdagarna. Då utgår vi från olika platser i och omkring Lidköping. Här är upplevelsen och naturen det viktigaste.

Läs mer om onsdagsdistansen

Lördagar kl. 09.00 Rådåsgården

På lördagarna är det traillöpning eller terränglöpning som många väljer att kalla det. Vi springer en slinga i skogen som i sin helhet är ungefär 12 km men det går utmärkt att korta av på flera ställen så rundan blir 6, 8 eller 10 km. Det blir som ett långt led av löpare i skogen så ingen behöver springa ensam.

Vi får under rundan hoppa över vindfällda trädstammar, följa smala stigar och ta oss över diken och vattendrag. Löprundan blir både omväxlande och rolig. Vissa lördagar har vi trailguidning för dig som är nyfiken på traillöpning eller som behöver hjälp att hitta i skogen. Då anpassar vi tempot så att alla orkar springa med.

Läs mer om lördagstrailen

Tävlingar

Klubben arrangerar varje år Råda Lunken och är medarrangör i Vinterserien. Klubbens löpare deltar vid flertal tävlingar under säsongen både lokala i närområdet, andra delar av sverige samt internationellt. Den tävling med störst antal deltagare från klubben är GöteborgsVarvet.

Läs mer om klubbens tävlingar

Kontakt

Är du intresserad och vill veta mer, kontakta:

Classe Ekberg, This is a mailto link, 070-9315038

Alexandra Fasth, This is a mailto link 

Här hittar du medlemmarna i styrelsen

Återkoppling på samtal /mail blir normalt inom några dagar beroende på ärendets innehåll.

Kansli: 0510-143 24

Mail: This is a mailto link

Uppdaterad: 09 MAR 2020 12:40 Skribent: Erika Andrén

Välkommen till Rådåsgården

Rådåsgården

Banner_rund

Klubbens huvudsponsorer:

 Bahco Cup

 

Destination Läckö-Kinnekulle

 

Postadress:
Lidköpings VSK - Orientering
Rådåsgården Råda
53196 Lidköping

Kontakt:
Tel: 051014324
E-post: kansli@lidkopings-vs...

Se all info